Fisk -> Urtebakt torskefilet med spinat og tomat
(4 porsjoner)

600 g torskefilet
2 dl brødrasp
1 fedd hvitløk
1 stor stilk persille
Revet skall av 1 sitron
2 ss olivenolje
Salt og pepper
4 store tomater
500 g frisk spinat
1 ss olivenolje
1 sjalottløk1 dl hvitvin
Salt

Tilberedning:

Sett ovnen på 180 grader. Kjør brødrasp, hvitløk, persille, sitronskall, salt, pepper og olivenolje til en fin blanding i kjøkkenmaskin. Del fisken i fire like deler. Legg stykkene på bakepapir i en ildfast form og ha på salt. Fordel brødraspet på toppen av stykkene, gni det litt inn. Stek midt i ovnen til brødraspet er gyllent og fisken er gjennomkokt, cirka 10 minutter.

Tilbered grønnsakene mens fisken steker. Vask tomater og legg de i kokende vann til skinnet sprekker. Flå de og del hver i fire båter. Fjern stilkene på spinatbladene og vask de godt. Finhakk sjalottløk. Varm 1 ss olivenolje i panne på middels sterk varme og stek løk i 1 minutt mens du rører. Ha i spinatbladene og damp dem under lokk i 2 minutter. Avkjøl litt og smak til med salt. Lag en seng av spinat og tomatbåter på fire tallerkner og legg fiskestykkene på. Server med kokte poteter, potetmos eller ris.