Fisk -> Torsk i ovn

4 porsjoner | 20-40 min | Enkelt

Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.

Ingredienser:

  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk purre
  • 2 stilker selleri
  • 2 stk gulrot
  • 5 dl vann
  • 12 stk cherrytomat
  • 1 pose fiskesaus
  • 100 g ost, revet
  • salt og pepper
  • timian

Tilbehør:

potet

Framgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Skjær purre og selleri i biter, og gulrot i terninger.
  • Kok opp vann og kok grønnsakene i 2 minutter.
  • Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene over i en smurt ildfast form.
  • Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
  • Lag fiskesausen etter anvisning på pakken og hell den over fisken.
  • Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca. 15 minutter.

Server med kokt potet.

Tips: Du kan også bruke ferdig grønnsaksblanding. Bruker du fryst blanding bør den være halvtint før du har den i formen.