4 porsjoner | 20-40 min | Enkelt
Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.
Ingredienser:
800 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 stk purre
- 2 stilker selleri
- 2 stk gulrot
- 5 dl vann
- 12 stk cherrytomat
- 1 pose fiskesaus
- 100 g ost, revet
- salt og pepper
- timian
Tilbehør:
potet
Framgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Skjær purre og selleri i biter, og gulrot i terninger.
- Kok opp vann og kok grønnsakene i 2 minutter.
- Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene over i en smurt ildfast form.
- Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
- Lag fiskesausen etter anvisning på pakken og hell den over fisken.
- Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca. 15 minutter.
Server med kokt potet.
Tips: Du kan også bruke ferdig grønnsaksblanding. Bruker du fryst blanding bør den være halvtint før du har den i formen.
 |