Kjøtt -> Reinsdyrsgryte |
![]() 1 pakke - 240 g dypfryst reinskav 1 1/2 ss olivenolje 1 gul løk - hakket 100 g sjampinjong eller kantarell 1 dl vann 1/2 kjøttbuljongterning 1 ss soyasaus 5 enebær - knuste 2 ss tyttebær 1 ts salt Pepper 4 dl erter 1 dl lettrømme/kesam Hakket persille Tilberedning: Brun reinskavet i halvparten av oljen. Legg reinskavet over i en gryte som retten kan serveres fra. Stek løken og soppen i resten av oljen til væsken fra soppen er trukket inn. Bland alle ingrediensene utenom erter, rømmen og persillen i gryten og la det småkoke i ca 10 minutter. Tilsett ertene og kok ytterligere et par minutter. Rør inn rømmen og persillen rett før servering. Serveres med potetmos, hvitkål, appelsinsalat og grovt brød, (eller en hel masse varierte grønnsaker, hilsen Dag). |