Fisk -> Lakse-risotto
(2 porsjoner)

1 ss olivenolje
1 løk
60 g langkornet ris
1 terning fiskebuljong
3 dl vann
1 bunt hvit persille
1 bunt gressløk
1 sitron
250 g laksefilet
1 ts pepper

Varm olivenoljen i en gryte over middels varme, ha i grovhakket løk. Når løken er blitt gjennomsiktig, tilsettes risen. Rør rundt til riskornene blir fuktige av oljen. Smuldre buljongen med fingrene og ha den i. Tilsett litt vann. Kok under stadig omrøring over middels varme, og tilsett vann gradvis etterhvert som det trekkes inn i risen. Når risen har sluttet å trekke til seg vann og er ferdig, tas gryten av varmen. Ha i finhakket persille og gressløk og saften av en sitron. Skjær laksen i passende små terninger, og rør den inn i den varme risen. Varmen fra risen «koker» laksebitene på et øyeblikk, så middagen skal serveres omgående med noen sitronskiver og en frisk, grønn salat.