Dag Westgård
Kjøtt -> Kyllingwok
(4 porsjoner)
  • 4 kyllingfileter, strimlet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 200 g fersk sjampinjong, skiver
  • 1 squash, ca. 150 g, i strimler
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 grønn paprika, i strimler
  • 1 løk, i tynne skiver
  • 10-15 minimais
  • 2 ss søt chilisaus
Tilbehør:
langkornet ris, 200 g (veid før koking)

Fremgangsmåte:
Varm opp halvparten av oljen i en wok eller en stor gryte. Oljen skal være varm.
Legg kyllingen i woken og fres under omrøring inntil kyllingen er klar.
Legg kyllingen på et fat og legg over lokk eller dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt.
Hell resten av oljen i woken og varm opp. Tilsett sjampinjongene, løk, minimais, squash og paprika etter denne rekkefølgen. Tilsett salt etter ønske.
Vær nøye med at woken er skikkelig varm før du tilsetter neste grønnsaksslag. Rør hele tiden. Fres noen minutter.
Tilsett kyllingen og søt chilisaus og fres ytterligere noen minutter.