Dag Westgård
Kjøtt -> Kjøtt- og grønnsaksgryte
(4 porsjoner)
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks bønner (kidney-, salat- eller røde bønner)
  • 2 hvitløksbåter, presset
  • 1 stor løk, grovhakket
  • 1 gulrot, i skiver
  • 100 g fersk sjampinjong, i skiver
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 grønn paprika, i strimler
  • 1 dl chilisaus
  • 1 ts salt
  • 1 ts oregano

Tilbehør:
langkornet ris, 200 g (veid før koking)
eller
pasta, 200 g (veid før koking)

Fremgangsmåte:
Skrell og rens grønnsakene. Fres karbonadedeigen i en panne og tilsett bønner, løk, gulrøtter, sjampinjong og paprika når karbonadedeigen skifter til brun farge. Tilsett så tomatene, chilisaus og krydder. La retten surre noen minutter.

Server pasta eller ris sammen med kjøtt- og grønnsakssausen slik at måltidet blir balansert.