(3 porsjoner)
-
1 stk. kylling (ca. 1 kg)
- 3 stk. løk
- 3 ss smør
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 4 dl fløte
- Stekesjyen fra kyllingen
- 2 ts maisenna
Legg kyllingen i en ildfast form. Rens løk og skjær dem i båter. Fyll
noen av løkbåtene inne i hulrommet på kyllingen og dryss resten i
formen. Bind sammen kyllinglårene med hyssing. Pensle kyllingen med
smeltet smør tilsatt salt, pepper og eventuelt et urtekrydder. Sett
kyllingen inn i ovnen ved 160 °C og stek den i ca. 1½ time.
Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv
inn ved lårfestet. Hvis kjøttsaften som kommer ut er rødfarget, bør
kyllingen steke litt til. La kyllingen "hvile" noen minutter før den
skjæres opp.
Lag en god saus mens kyllingen får hvile. Kok opp stekesjy tilsatt
hønsebuljong og fløte. Jevn sausen med maisenna rørt ut i litt kaldt
vann. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt tyttebær.
Server med kokte poteter eller potetbåter stekt i en ildfast form den
siste halve timen sammen med kyllingen. |