Dag Westgård
Kjøtt -> Helstekt kylling med løkstuffing
(3 porsjoner)
  • 1 stk. kylling (ca. 1 kg)
  • 3 stk. løk
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 4 dl fløte
  • Stekesjyen fra kyllingen
  • 2 ts maisenna

Legg kyllingen i en ildfast form. Rens løk og skjær dem i båter. Fyll noen av løkbåtene inne i hulrommet på kyllingen og dryss resten i formen. Bind sammen kyllinglårene med hyssing. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og eventuelt et urtekrydder. Sett kyllingen inn i ovnen ved 160 °C og stek den i ca. 1½ time.

Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Hvis kjøttsaften som kommer ut er rødfarget, bør kyllingen steke litt til. La kyllingen "hvile" noen minutter før den skjæres opp.

Lag en god saus mens kyllingen får hvile. Kok opp stekesjy tilsatt hønsebuljong og fløte. Jevn sausen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt tyttebær.

Server med kokte poteter eller potetbåter stekt i en ildfast form den siste halve timen sammen med kyllingen.