Dag Westgård
Fisk -> Fiskesuppe med fennikel

4 porsjoner | 20 min | Enkelt

Denne fiskesuppen med fennikel og laks tar utgangspunkt i en posesuppe og med noen få grep er den som hjemmelaget. Den er lett å lage og passer perfekt i en travel hverdag.

Ingredienser:

  • 250 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 150 g reker, uten skall
  • 0,5 stk fennikel, frisk
  • 1 stk vårløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 pose fiskesuppe
  • vann
  • matfløte

Tilbehør:

brød

Framgangsmåte:

  • Skjær laks i terninger, fennikel i tynne strimler, vårløk i ringer og gulrot i skiver.
  • Lag fiskesuppen etter anvisning på posen, men bruk matfløte i stedet for melk.
  • Ha laks, fennikel og gulrot i suppen når den er kokt ferdig, og la det trekke videre i ca. 4 minutter, til fisken er kokt.
  • Ha i reker og dryss over vårløk rett før servering.
  • Server gratengen med råkost og kokt potet.

Server fiskesuppen med brød ved siden av.