Dag Westgård
Salat -> Dressing
Dressing

1 egg
3 sardiner
2 ss kaperssalt
saft av 1/2 sitron(1 fedd hvitløk for dem som liker det)
40 g reven parmesan
1 ss dijonsennep
2 dl solsikkeolje

Ha alt i en blender og kjør til en tjukk saus. Vend dressingen inn i salaten. Legg på tomat, kylling, brødkrutonger og revet parmesan.Tips: Bruk Cæsar-salat som utgangspunkt, og varier med det du synes er godt. Bacon er mye brukt.

Tomatvinaigrette

200 g tomater i biter
1 dl sherryeddik
1 dl olivenolje
1 sjalottløk/1 fedd hvitløk
urter salt og pepper

Alt kjøres til en jevn masse i foodprosessor. Siles, smak eventuelt til med salt og pepper. Vend inn urtene rett før servering slik at de beholder farge.


Vinaigrette
En god vinaigrette løfter salaten. Her er noen gode tips.

Enkel vinaigrette
2 ss sherryvineddik
2 ss olivenolje
2 ss solsikkeolje
1 finhakket sjalottløkfriske
urternykvernet salt og pepper

Pisk alt godt sammen. Ha i urtene til slutt slik at de holder seg fine og grønne.
----------------
Sennepsdressing
1 ss grov sennep
2 ss hvitvinseddik
1 1/2 dl olje
salt og pepper

Legg sennepen i en bolle, rør inn eddiken og spe med litt olje. Dette blir en tjukk, fin dressing da sennepen holder alt godt sammen.

Gode tips i vinaigretten:
- Pisk inn finskåret kapers
- Finskåret ansjos kan være et godt alternativ til salt
- Et knust hvitløkfedd gir smak for dem som liker det
- Kjørvel, gressløk og estragon er urter som passer godt i vinaigrette.